Високо напрежение между Израел и палестинската групировка Хамас“.  Ние сме

...
Високо напрежение между Израел и палестинската групировка Хамас“.  Ние сме
Коментари Харесай

Високо напрежение: Нетаняху обяви, че Израел е във война след палестинския ракетен обстрел

Високо напрежение сред Израел и палестинската формация „ Хамас “.  „ Ние сме във война “, съобщи министър председателят Бенямин Нетаняху във видеообръщение към сънародниците си. Той увери, че неговата страна ще победи в тази война и че врагът ще заплати цената за подетата против Израел офанзива.

„ Свиках ръководителите на системата за сигурност, на първо време разпоредих да се прочистят обитаемоте места от проникналите терористи – тази интервенция се организира в тези часове. Врагът ще заплати цена, която в никакъв случай не е знаел. Междувременно приканвам всички жители на Израел прецизно да се подчиняват на инструкциите на армията и инструкциите на вътрешното командване.

„ Ние сме във война и ще я спечелим “, съобщи Нетаняху.

По-рано през днешния ден в изненадваща интервенция палестинското придвижване „ Хамас “ изстреля стотици ракети по Израел и бяха нанесени вреди в редица израелски обитаеми места, съобщи Франс прес.

Израелските сили водят сухопътни боеве с палестински екстремисти на няколко места към линията Газа в събота, сподели армията, откакто от анклава бяха изстреляни 5000 ракети към израелска територия.

По последни, само че неокончателни данни, най-малки петима израелци починаха и над 100 са ранени при почналата тази заран палестинска интервенция „ Ал Акса потоп “ против Израел.

Според военният пълководец на радикалната формация ХАМАС Мохамед Ал-Деиф цели на интервенцията са военни позиции и летища, както и други вражески цели. ХАМАС ръководи в линията Газа. Това е една от най-сериозните ескалации от години насам на израело-палестинския спор.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР